На Вінниччині викрили пенсіонера, який вихваляв путінізм та вбивства українців

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили пенсіонера, який вихваляв путінізм та вбивства українців

Невдовзі перед судом має постати 69-річний житель м. Бар Вінницької області. Попри численні докази звірств російських окупантів у Бучі, Бородянці, Гостомелі та інших міст пенсіонер у соціальних мережах публікував матеріали з комуністичною символікою та у своїх постах підтримував дії військ РФ.

Прихильникові «руського міра» через поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму повідомили про підозру 17 серпня.

Як зазначають у відділі комунікації поліції Вінницької області, у ході досудового розслідування встановлено, що чоловік протягом лютого – травня на особистій сторінці у соцмережі публікував матеріали із символікою комуністичного тоталітарного режиму, пропагандував комуністичну ідеологію та поширював інформацію про підтримку дій країни-агресора відносно України.

Пенсіонер є підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК України. Такий злочин карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Макс Мельник

18 серпня, 2022