На Вінниччині викрили ОЗГ шахраїв з Ладижинської колонії, які підшукували жертв для «вантажних перевезень»

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили ОЗГ шахраїв з Ладижинської колонії, які підшукували жертв для «вантажних перевезень»

Відбуваючи за вчинення особливо тяжких злочинів покарання у державній установі «Ладижинська виправна колонія», зловмисники через Інтернет підшукували оголошення про здійснення логістичних перевезень вантажів. Шахраї обіцяли аграріям надати послуги з перевезення сільгосппродукції. Після отримання передоплати ув’язнені переставали виходити на зв’язок.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, злочинну схему викрили в січні. До розкриття злочину були залучені слідчі слідчого управління обласного главку, працівники Управління стратегічних розслідувань Вінниччини та Вінницька обласна прокуратура.

Організована злочинна група складалась з трьох засуджених. «Налагодили» роботу шахрайської схеми 40-річний уродженець республіки Білорусь і 50-річний чернівчанин, які до своєї злочинної діяльності залучили 43-річного жителя Дніпропетровщини.

Як з’ясували поліцейські, оголошення про необхідність перевезення вантажу засуджені розшукали на одному із сайтів в Інтернеті. При спілкуванні з представником компанії між сторонами були узгоджені логістичні питання й у подальшому потерпілий перерахував на вказану шахраями банківську картку 175 000 гривень.

Однак, що зрозуміло, умови договору виконано не було.

Поліцейські провели обшук за місцем відбування покарання засуджених та вилучили у них мобільні телефони, сім-карти, чорнові записи.

За цим фактом слідством розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкція статті передбачає до 8 років ув'язнення. 

В ході досудового розслідування буде надана остаточна правова кваліфікація діям членів злочинної групи.