На Вінниччині викрили канал з постачання за кордон великих партій психотропів

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили канал з постачання за кордон великих партій психотропів

Силовики повідомили про підозру членам організованої злочинної групи, які, як йдеться у матеріалах слідства, вчинили замах на контрабандне переміщення через держкордон на Вінниччині особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, слідчими СБУ  «повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри організатору і двом членам організованої групи, які незаконно зберігали, перевозили з метою збуту особливо небезпечну психотропну речовину в особливо великих розмірах та вчинили замах на її контрабанду, крім цього – організатору повідомлено про нову підозру у вчиненні придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах  (ч. 3 ст. 307,  ч. 3 ст. 15,  ч. 3 ст. 305 КК України)».

За даними слідства, три мешканці Київщини у червні 2022 року для збуту у Молдові перевозили PVP-сіль масою понад 3,5 кг. Вночі 6 червня вони намагалися контрабандно перемістити її через річку Дністер, тобто через державний кордон поза митним контролем.

Для цього було обрано Вінниччину. Але їх викрив наряд Могилів-Подільського прикордонного загону.

Крім того,  у ході оглядів місця події вилучено понад 65 кг кристалічної речовини, яка містить у собі особливо небезпечні психотропні речовини – PVP та 4-ММС, які незаконно придбав і зберігав з метою збуту організатор злочинної групи.

Загальна орієнтовна вартість зазначених вилучених психотропних речовин на «чорному» ринку сягає 37 млн грн. 

Можна припустити, що контрабандисти-наркопостачальники слідували «коридором», але щось «пішло не так». Зважаючи на обсяги, цей «канал» мав певні перспективи. Наразі силовики не кажуть, чи користувались ним трафікери раніше.  

«У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам злочинної групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна», - вказується у повідомленні.

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили канал з постачання за кордон великих партій психотропівНовини Вінниці / На Вінниччині викрили канал з постачання за кордон великих партій психотропівНовини Вінниці / На Вінниччині викрили канал з постачання за кордон великих партій психотропів