На Вінниччині виявлено «сірі» схеми виробництва цегли. Чи «кришувала» їх місцева поліція?

Новини Вінниці / На Вінниччині виявлено «сірі» схеми виробництва цегли. Чи «кришувала» їх місцева поліція?

У Держекоінспекції у Вінницькій області лише у червні цього року виявлено два факти незаконного видобутку суглинку для діючих цегельних заводів у різних районах. В обох випадках інспектори викликали поліцію, проте в ЄРДР відомості про правопорушення не надходили.

У Держекоінспекції у Вінницькій області лише у червні цього року виявлено два факти незаконного видобутку суглинку для діючих цегельних заводів у різних районах. В обох випадках інспектори  викликали поліцію, проте в ЄРДР відомості про правопорушення не надходили.

Як зазначають в місцевій інспекції, в рамках «заходів, спрямованих на виявлення та припинення фактів незаконного користування надрами виявлено два діючих цегельних заводи, для забезпечення яких цегельною сировиною здійснювалось самовільне користування надрами».

Екоінспектори деталізують факти. Так, перший незаконний видобуток суглинку зафіксовано 4 червня на території Старостинецької сільської ради Погребищенського району - в кар’єрі, який розташований поряд із заводом. Для припинення незаконних дій та для встановлення осіб, які причетні до вчинення правопорушення, спеціалісти викликали слідчо-оперативну групу Погребищенського відділення поліції Калинівського відділу ГУНП у Вінницькій області.

Особу водія екскаватора було встановлено. Правопорушника притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 47 КУпАП.

А 10 червня аналогічний випадок стався на території Маломочульської сільської ради Теплицького району. Там теж незаконно видобували суглинку в кар’єрі. Жодного дозволу на користування надрами ніхто не надавав. Знову ж таки на місце подій викликали правоохоронців.  

«Станом на 15.06.2020 р. інформація від правоохоронних органів про внесення відомостей про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань по фактам самовільного користування надрами (видобуванні суглинку) до Державної екологічної інспекції у Вінницькій області не надходила», - вказується на офіційному сайті ДЕІ у Вінницької області.

Чи означає це, що місцеві правоохоронці «кришують» незаконний видобуток надр та заплющують очі на порушення та існування «сірих» схем виробництва цегли?

Макс Мельник

18 червня, 2020