На Вінниччині встановили двох осіб, які викрали гроші з банківських рахунків знайомих

Новини Вінниці / На Вінниччині встановили двох осіб, які викрали гроші з банківських рахунків знайомих

Поліцейські Жмеринського та Хмільницького районних відділів поліції впродовж доби встановили причетних до злочинів, які пов’язані з крадіжками коштів з рахунків у банках.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, 1 березня із заявою про крадіжку звернулась 55-річна жінка. Потерпіла повідомила, що з її банківського рахунку зникли 8000 грн.

Поліцейські менш ніж за добу встановили та розшукали особу причетну до вчиненого. Як з’ясувалося, крадіжку коштів скоїла знайома потерпілої, 31-річна мешканка Хмільницького району.

Раніше заявниця зверталась до підозрюваної з проханням підтвердити банківську операцію через мобільний додаток з її гаджету, оскільки у неї на телефоні він не працював та для входу в застосунок надала подрузі логін та пароль. Скориставшись збереженими даними, зловмисниця зняла гроші у банкоматі.

Ще одне повідомлення про крадіжку 2450 гривень надійшло до відділення поліції №2 Жмеринського райуправління поліції від 72-річної мешканки с.Пеньківка Жмеринського району.

За декілька годин поліцейські встановили зловмисника, ним виявився 43-річний родич потерпілої. Чоловік вставив Sim-карту жінки у свій телефон та зайшов у мобільний додаток банку, з якого потім перераховував кошти на інші рахунки.

Гроші, здобуті злочинним шляхом, зловмисники встигли втратити на власні потреби.

За цими фактами слідство розпочало розслідування кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). За вчинення таких злочинів зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

2 березня, 2023