На Вінниччині вшанували пам'ять дітей, загиблих внаслідок російської агресії

Новини Вінниці / На Вінниччині вшанували пам'ять дітей, загиблих внаслідок російської агресії

Росія не просто краде дитинство українців, вона забирає життя наших дітей! Сьогодні на місці ракетного удару, який рашисти завдали по середмістю Вінниці 14 липня 2022 року, пройшла Всеукраїнська акція «Голоси дітей».

Про це повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація.

На площі перед зруйнованим Будинком офіцерів зібралися родини, близькі та знайомі дітей, загиблих внаслідок російської агресії, представники обласної та міської влади, громадських організацій, небайдужі вінничани.

На місці злочину російської держави-окупанта, де загинуло троє вінницьких діточок – чотирирічна сонячна Ліза Дмитрієва, семирічний Максим Жарій і восьмирічний Кирило Пяхін, присутні розвісили дзвіночки, що символізують голоси усіх вбитих дітей.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про безвинних янголів.

Акція «Голоси дітей» започаткована з ініціативи Першої леді Олени Зеленської у 2022 році, у Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, який заснувала Генеральна Асамблея ООН.

Памʼять про загублені життя маленьких українців залишиться назавжди однією з найболючіших сторінок нашої історії.

Цієї ночі з-під завалів будинку в Підгородненській громаді Дніпропетровщини дістали тіло дворічної дівчинки. Її життя обірвала ворожа ракета.

Лише з початку повномасштабного вторгнення в Україні офіційно загинуло 485 дітей, поранено - 1005, зникло безвісти – 389… Поки йдуть активні бойові дії і є тимчасово окуповані території, встановити точну кількість загиблих та поранених в Україні дітей неможливо.

Олеся Рудницька

4 червня, 2023