На Вінниччині водій без прав на автівці у розшуку намагався підкупити патрульних

Новини Вінниці / На Вінниччині водій без прав на автівці у розшуку намагався підкупити патрульних

За минулу добу слідчі Вінниччини задокументували дві спроби підкупу поліцейських. Злочини стались у Вінницькому та Хмільницькому районах області.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у смт Тиврів водій позбавлений права керування намагався «домовитись» з інспекторами за 14 тисяч гривень, а у м. Хмільник нетверезий водій хотів відкупись від поліцейських за 10 тисяч гривень.

Так, 26 червня на одній із вулиць Тиврова за порушення Правил дорожнього руху зупинили Volkswagen 35-річного вінничанина. Під час перевірки документів інспектори з’ясували, що чоловік позбавлений права керування транспортними засобами, а його автомобіль розшукується державною виконавчою службою за борги.

За нескладання адмінматеріалів та невилучення транспортного засобу, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду – 320 доларів та 2 500 гривень. Інспектори кілька разів попереджали водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабарю, але чоловіка це не зупиняло, він продовжував наполягати на своєму.

Аналогічний злочин цього ж дня поліцейські задокументували у Хмільницькому районі. 48-ріний водій автомобіля Citroen за не складання на нього адмінпротоколу за керування в стані алкогольного сп’яніння запропонував поліцейським 10 тисяч гривень.

За цим фактами слідством розпочаті розслідування проваджень за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Макс Мельник

27 червня, 2022