На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)

У Теплицькому районі на Вінниччині у ніч на 26 червня відбулась спецоперація із затримання злочинної групи з Одещини, яка хотіла викрасти хімікати зі складу місцевого фермерського господарства. У главку поліції Вінницької області повідомляють, що вдалося попередити крадіжку препаратів на суму близько 1,5 мільйона гривень.

У Теплицькому районі на Вінниччині у ніч на 26 червня відбулась спецоперація із затримання злочинної групи з Одещини, яка хотіла викрасти хімікати зі складу місцевого фермерського господарства. У главку поліції Вінницької області повідомляють, що вдалося попередити крадіжку препаратів на суму близько 1,5 мільйона гривень.

До затримання угрупування, яке в поліції називають «етнічним», залучили бійців спецпідрозділу КОРД. На місці події також особисто був начальник поліції Вінниччини Іван Іщенко. За його словами, зловмисників затримали у селі Марківка Теплицького району, коли вони з ангару місцевого господарства викрадали каністри з рідиною для захисту рослин.

На місце злочину жителі Одещини приїхали на двох автомобілях, один з яких вантажний, та встигли зі складського приміщення винести рідини на суму близько 1,5 мільйони гривень.

У приміщення, де зберігались сільськогосподарські хімічні препарати, зловмисники потрапили, розрізавши металеві стіни.

Нині вони затримані у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою).

Наразі вирішується питання про оголошення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу. За таке правопорушення їм загрожує 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Більше того, за даними поліції, вони обґрунтовано підозрюються у вчиненні низки аналогічних злочинів на території країни.

Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вночі провели спецоперацію: затримали «етнічне» злочинне угрупування, що обкрадало склади хімікатів (ФОТО)
Сергій Маламура

26 червня, 2020