На Вінниччині владний «переворот»: в Уланівській громаді змінили заступника голови та двох секретарів

Новини Вінниці / На Вінниччині владний «переворот»: в Уланівській громаді змінили заступника голови та двох секретарів

Якщо ще кілька років тому політичні пристрасті зі звільненнями посадовців вирували у Жмеринській міськраді, то тепер настала черга Уланівської громади, що у Хмільницькому районі. На двох сесіях сільської ради протягом 8-9 червня своїх посад лишилися секретар сільради, заступник голови та секретар виконкому.

Якщо ще кілька років тому політичні пристрасті зі звільненнями посадовців вирували у Жмеринській міськраді, то тепер настала черга Уланівської громади, що у Хмільницькому районі. На двох сесіях сільської ради протягом 8-9 червня своїх посад лишилися секретар сільради, заступник голови та секретар виконкому. Схоже, на Вінниччині завжди є місце «владним війнам».    

Як зазначають «Життєві обрії», лихоманить місцеве політичне життя з жовтня минулого року. У січні 2021 року відбулися перевибори очільника громади. Раптова смерть новообраного голови Олександра Крученюка стала черговим випробуванням для громади. В Уланові знову розгорілись політичні пристрасті, які  призвели до суперечок між депутатами та кадрових перестановок.

На позачерговій сесії Уланівської сільради, яка відбулася 8 червня, депутати проголосували за дострокове припинення повноваження секретаря сільської ради Лариси Задорожнюк. Одразу на цю посаду було обрано Олександра Гоцуляка.

«Депутати сільської ради Лінкевич, Киричук, Шпіхернюк, Гуцол, Дьяченкова, Вращук, Кулик вважають такі рішення не легітимними, на їх думку, сесія відбулась з грубими порушеннями законодавства, а також з порушенням принципів місцевого самоврядування, такі дії своїх колег депутати розцінюють, як захоплення влади. З приводу цього вони звернулись до правоохоронних органів з вимогою надати правову оцінку даній ситуації», - вказує видання.

А 9 червня відбулась ще одна позачергова сесія сільської ради. На ній з посади було звільнено заступника голови сільради Юрія Фаринюка та секретаря виконкому Андрія Жука.

Новообраний секретар ради Олександр Гоцуляк у телефонній розмові повідомив виданню, що, на його думку, сесія відбулась з дотриманням усіх законодавчих процедур. Усі, хто вважає, що були порушення і не згодні з такими рішеннями, можуть звернутися до суду зі скаргою.

У виданні додають, що хоч до виборів в Уланівській громаді ще довго, відбудуться вони 25 жовтня 2021 року, такий розвиток подій спонукає до думки, що передвиборчі перегони тут уже почались. І якщо це дійсно так, то політичне літо в Уланові обіцяє бути спекотним.