На Вінниччині віруючі ПЦУ молились на узбіччі, бо священик УПЦ МП закрив навіть церковну хвіртку

Новини Вінниці / На Вінниччині віруючі ПЦУ молились на узбіччі, бо священик УПЦ МП закрив навіть церковну хвіртку

У селі Приборівка, що поблизу Турбова, 31 липня місцеві парафіяни змушені були проводити службу на узбіччі дороги. Навіть на двір місцевого храму їх не пустив священик УПЦ МП, який церковну споруду вважає власністю.

Не завадили службі і погодні умови, адже у неділю падав дощ.

«В с. Приборівка православні християни вимушені молитися на узбіччі бо священник РПЦвУ закрив не тільки храм, але й церковну хвіртку. Сьогоднішня молитва проходила під дощем. Але навіть це не похитнуло віри людей. Всі сповненні рішучості йди до кінця. Я переконаний в скорому часі в Приборівці не буде церкви окупанта», - написав у Facebook прессекретар Вінницько-Барської єпархії ПЦУ архімандрит Софроній (Чуприна).

Зазначимо, більшість місцевих вірян ще у червні підтримали перехід у ПЦУ, що спричинило супротив духовенства Московського патріархату та недопуск до храму громади.

Новини Вінниці / На Вінниччині віруючі ПЦУ молились на узбіччі, бо священик УПЦ МП закрив навіть церковну хвіртку Новини Вінниці / На Вінниччині віруючі ПЦУ молились на узбіччі, бо священик УПЦ МП закрив навіть церковну хвіртку
Макс Мельник

1 серпня, 2022