На Вінниччині відзначили сторіччя Папи Римського, першого в історії католицької церкви слов‘янина

Новини Вінниці / На Вінниччині відзначили сторіччя Папи Римського, першого в історії католицької церкви слов‘янина

На Вінниччині відзначили 100-річчя від дня народження святого Івана Павла ІІ, першого папи римського слов‘янськоо походження.  Дипломати  та представники консульства поклали квіти до пам‘ятника понтифіку, взяли участь у службі та вечері пам‘яті.

На Вінниччині відзначили 100-річчя від дня народження Святого Івана Павла ІІ, першого Папи Римського слов‘янськоо походження. Дипломати та представники консульства Польщі поклали квіти до пам‘ятника понтифіку, взяли участь у службі та вечері пам‘яті.

Про це повідомляють офіційні джерела.

У рамках цьогорічних заходів, приурочених до 100-річчя від дня народження св. Івана Павла ІІ у Вінницькому консульському окрузі представники Генерального консульства РП у Вінниці на чолі з Генеральним консулом РП Дамяном Цярціньским поклали квіти до пам’ятника понтифіку, розташованому біля Костелу Святої Діви Марії Ангельської.

Супроводжували делегацію з консульства отець Костянтин Морозов та настоятель кляштору отець Юзеф Хроми.

Генеральний консул Дамян Цярціньскі також взяв участь в службі, присвяченій св. Івану Павлу ІІ, яка відбулася в Санктуарії Матері Божої Святого Скапулярія в Бердичеві.

Під час візиту до Бердичева консул поклав квіти до реліквій св. Івана Павла ІІ. Отці-кармеліти увінчали відзначення 100-річчя від дня народження понтифіка підготувавши вечір спогадів та особистих свідчень про зустрічі з понтифіком.

В консульстві зазначають, що у рамках відзначення щорічних Папських днів, на осінь цього року також планують ряд заходів.

Зазначимо, що Іван Павло II — перший в історії Папа-слов'янин, а також перший Папа-неіталієць з часів Адріана VI, що служив з 1522 по 1523 роки.

Марина Карабай

26 травня, 2020