На Вінниччині відремонтували старовинний дерев’яний храм

Новини Вінниці / На Вінниччині відремонтували старовинний дерев’яний храм

У селі Заозерне Ладижинської міської громади Гайсинського району відбулось освячення відновленої Свято-Миколаївської церкви. Суттєву допомогу в ремонті храму надав конкурс облради «Комфортні громади».

Як повідомляє сайт Вінницької обласної ради, у 2021 році Ладижинська міськрада стала переможцем конкурсу, що дало можливість залучити фінансування на ремонтні роботи у церкві.

Відремонтований храм – 1899 року побудови. Загальна вартість проекту склала 290 тис. грн, з них кошти обласного бюджету – 100 тис. грн. До співфінансування проєкту долучилася Гайсинська райрада, а також низка громадських, благодійних організацій та бізнес-структур.

Як йдеться у повідомленні, цьогоріч облрада збільшила фінансування конкурсу «Комфортні громади» із 20 млн грн до понад 34 млн грн. Нагадаємо, конкурс «Комфортні громади» відбувається другий рік поспіль. Відповідно до Порядку проведення, для громад із населенням понад 10 тис. осіб співфінансування складатиме до 500 тис. грн, тоді як їхній власний внесок має бути не менше ніж 50%. Для громад із населенням менше як 10 тис. мешканців передбачене співфінансування до 350 тис. грн, а власний внесок – не менше 30%.

Новини Вінниці / На Вінниччині відремонтували старовинний дерев’яний храмНовини Вінниці / На Вінниччині відремонтували старовинний дерев’яний храмНовини Вінниці / На Вінниччині відремонтували старовинний дерев’яний храм
Олеся Рудницька

11 лютого, 2022