На Вінниччині відновлено активну роботу ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетон»

Новини Вінниці / На Вінниччині відновлено активну роботу ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетон»

За «минулої влади» гніванському підприємству створили умови, які допомогли налагодити виробництво, хоча здавалося, що завод може зникнути з мапи Вінниччини. Наразі його «проінспектували», не згадавши про те, хто і як допомагав.

За «минулої влади» гніванському підприємству створили умови, які допомогли налагодити виробництво, хоча здавалося, що завод може зникнути з мапи Вінниччини. Наразі його «проінспектували», не згадавши про те, хто і як допомагав.

Зазначимо, що на сьогодні ПрАТ "Гніванський завод спецзалізобетон" входить до складу Акціонерного Товариства "Українська залізниця" та орієнтоване на виробництво і реалізацію залізобетонних конструкцій для промислового, цивільного, гідротехнічного, автодорожнього та залізничного будівництва.

Починаючи з 2015 року, підприємство, що є одним із провідних у Вінницькій області, перебувало у скрутному становищі. Завдяки тісній співпраці облдержадміністрації, яку на той час очолював Валерій Коровій, та керівництва заводу, підприємством була розроблена антикризова програма.

І завод вдалося вивести із кризової ситуації. Відтак, протягом 2019 року вдалося залучити понад 125 млн грн авансових платежів для випуску продукції, а також реалізувати готову продукцію на суму понад 159 млн грн.

Крім того, підприємство постійно займається розробкою інноваційних видів продукції та у серпні 2020 року здійснило перехід на абсолютно новий та затребуваний для України вид шпал.

Під час щиро подякував усім працівникам заводу за старанність та наполегливу працю.

«У минулому році заводу виповнилось 50 років. Визначною подією для нашого підприємства стало отримання від незалежних рейтингових компаній  почесних нагород. За висновками Національного бізнес-рейтингу від 17 червня 2020 року, товариство посіло VI місце серед суб’єктів господарювання України за показником «Коефіцієнт оборотності грошових коштів»,  I місце серед суб’єктів господарювання Вінниччини за показником «Активи» та отримало почесну нагороду «Лідер галузі 2019». Також за результатами  Всеукраїнського галузево-аналітичного центру, з-поміж понад 300 тисяч суб’єктів господарювання, завод нагороджено сертифікатом «Компанія року 2019», рекомендовано до співпраці та внесено до реєстру «Надійних та інвестиційно-привабливих підприємств», - зазначив в.о. голови правління Олег Хардикайнен на зустрічі з колективом.

Вітаючи працівників заводу із досягнутими успіхами, директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко від імені керівництва регіону вручив почесні грамоти.

«Приємно визнати, що підприємство розвивається та виходить на новий рівень, адже нами спільно докладено чимало зусиль задля відновлення та покращення роботи виробничого процесу на заводі. Зараз ми бачимо успішне підприємство, яке забезпечує робочими місцями понад 430 працівників. За I півріччя цього року реалізовано продукцію на суму майже 90 млн грн, що вдвічі перевищує минулорічні досягнення. За цей же період до бюджетів всіх рівнів було сплачено майже 20 млн грн податків, що вдвічі більше, ніж за весь минулий рік. Зростає вироблена і реалізована вами продукція, а середня заробітна плата проти минулого року зросла на третину. Тому, передусім, це рух вперед, це результат злагодженої командної роботи і гарний початок для майбутніх перемог», - зауважив чиновник.