На Вінниччині відмовили у наданні ліцензії на діяльність «неопізнаному суб‘єкту підприємницької діяльності» у сфері газопостачання

Новини Вінниці / На Вінниччині відмовили у наданні ліцензії на діяльність «неопізнаному суб‘єкту підприємницької діяльності» у сфері газопостачання

Вінницька обласна державна адміністрація відмовила ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» у видачі ліцензії для підрозділу у місті Бар, що на Вінниччині. Виявилось, що філія, яка успішно працює в реальному просторі в юридичному не існує.

Вінницька обласна державна адміністрація відмовила ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» у видачі ліцензії для підрозділу у місті Бар, що на Вінниччині. Виявилось, що філія, яка успішно працює в реальному просторі в юридичному не існує.

Мова йде про Барське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів, яке є структурним підрозділом Управління магістральних газопроводів «Черкастрангаз» (яке у свою чергу підпорядковується  ТОВ «Оператор газотранспортної системи України»), не зареєстровано як суб‘єкт підприємницької діяльності - код ЄДРПОУ та запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відсутній.

Зазначимо, що Барське ЛВУ МГ, яке здійснює річний обсяг транспортування газу в об‘ємі 75 млрд м3, вважалось майданчиком підприємницької діяльності або проммайданчиком.

В інтернеті відсутня інформація щодо юридичного статусту ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» - пошуковики видають "помилку". Та на сайті закупівель Прозорро Барський ЛВУ МГ «засвітилось» саме так.

Звертаючись за отриманням ліцензії до Вінницької ОДА ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», напевне був не в курсі усіх цих нюансів, і фактично засвітив своє «незареєстроване дитя», яке і надалі могло успішно функціонувати.

У Вінницькій ОДА в ліцензії відмовили і порадили спочатку узаконити підрозділ, а вже потім звертатися за ліцензією.

«1.Відмовити ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» для структурного підрозділу Барське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів (УМГ)  у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення згідно з пунктом 2 частини третьої статті 13  Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності».

Підставою для прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії…є виявлення недостовірності даних у підтвердних документах, поданих здобувачем ліцензії заяви.

Представлені здобувачем ліцензії документи не підтверджують статус Барського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів, як відокремленого структурного підрозділу юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» (ідентифікаційний код 42795490), а саме: відсутній код ЄДРПОУ та відсутній запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб).

2.Запропонувати ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» (ідентифікаційний код 42795490), як юридичній особі, звернутись із заявою про отримання ліцензії товариству з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» (ідентифікаційний код 42795490) на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, або зареєструвати Барське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів як відокремлений структурний підрозділ юридичної особи відповідно до умов чинного законодавства та подати відповідну заяву для отримання ліцензії відокремленому структурному підрозділу», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що крім Барського ЛВУ МГ на території Вінниччини працює ще один майданчик підприємницької діяльності – Гайсинська ЛВУ МГ, яке здійснює газопостачання, як вказано на сайті «Черкастрангаз», ряду важливих для економіки об‘єктів України: Ладижинської ТЕС, Побузького феро-нікелевого комбінату на Кіровоградщині та кількох цукроварень Вінниччини.

Довідково, в містах, населення яких станови менше 300 тисяч осіб, ліцензію на право здійснення послуг ЖКГ надають профільні відділи ОДА.