На Вінниччині відбувся міжобласний шаховий турнір

Новини Вінниці / На Вінниччині відбувся міжобласний шаховий турнір

У Могилеві-Подільському, що на Вінниччині, провели відкритий шаховий Кубок «Дністер-2020».  Його було відкладено через пандемію коронавірусу, однак все ж таки 1-2 серпня він відбувся і зібрав сильний склад учасників.

У Могилеві-Подільському, що на Вінниччині, провели відкритий шаховий Кубок «Дністер-2020».  Турні було відкладено через пандемію, однак 1-2 серпня кубок все таки провели - склад учасників був сильний.

Як зазначили на офіційному сайті Відділення Національного Олімпійського комітету України Вінницької області, вже традиційно боротьба за золото розгорнулась між найбільш рейтинговими командами – Вінниці і Хмельницького. Між собою вони ще в п’ятому турі розійшлися миром – 2:2. Доля командної «пальми першості» розігрувалася в подальших поєдинках.

Збірна Хмельницького виявилася єдиною, яка не зазнала жодної командної поразки на турнірі. В її активі – 6 виграних матчів і 4 нічийних. Та такий результа приніс лише 16 командних очок і срібні медалі.

На 1 командне очко більше набрала збірна Вінниці. Чемпіонами в її складі стали міжнародні майстри Владислав Ларкін, Володимир Вусатюк і Микола Боднар та кандидат у майстри спорту Георгій Галич.

Бронзові нагороди – у команди Жмеринки, що набрала 15 очок. До її складу входили майстри спорту Владислав Лукіянчук і Артур Роєнко, а також Владислав Полігас і Олег Макогонюк.

Організатори нагородили ще три команди - «Чернівецькі зубри» (м. Чернівці), збірну села Кудлаї (Немирівський район) і  команду «господарів поля».

Вручили призи й кращим гравцям по всім шахівницям. На них могли претендувати спортсмени, збірні яких не були нагороджені в командному заліку. На першій дошці кращим став Дмитро Горєлов (Кам’янець-Подільський), на другій – Олександр Довгалюк (молодіжна збірна Хмельницького), на третій – Михайло Шафір, на четвертій – Владислав Пюро (обидва – збірна Вінницької шахової школи).

Новини Вінниці / На Вінниччині відбувся міжобласний шаховий турнір Новини Вінниці / На Вінниччині відбувся міжобласний шаховий турнір Новини Вінниці / На Вінниччині відбувся міжобласний шаховий турнір
Ірина Заіковата

5 серпня, 2020