На Вінниччині відбудеться гумористичний фестиваль, його почнуть з мітинга

Новини Вінниці / На Вінниччині відбудеться гумористичний фестиваль, його почнуть з мітинга

Вінницька область готується до Всеукраїнського фестивалю сатири та гумору. Фестиваль проводитимуть на малій батьківщині поета.На малій батьківщині поета в селі Хомутинці проведуть офіціну частину, а ось справжне народне свято влаштують в Калинівці, що на Вінниччині.

Вінницька область готується до Всеукраїнського фестивалю сатири та гумору. Захід проводитимуть на малій батьківщині поета. В селі Хомутинці зупиняться на офіційній частині, а ось справжне народне свято влаштують в Калинівці. Для Вінниччині фестиваль став традиційним.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Організаторами заходу є обласна державна адміністрація, управління культури обласної державної адміністрації, Вінницький ОЦНТ, Калинівська РДА та відділ культури Калинівської РДА», - розповідає про фестиваль начальник правління культури облдержадміністрації Ольга Дернова.

Щодо історії фестивалю, то вона доволі цікава. В 1994 році його було започатковано місцевим аграрієм. Згодом, районне свято здобуло статус обласного. Була заснована і відопвідна премія. В 2004-му фестиваль отримав статус всеукраїнського.

ХІІ Всеукраїнське свято сатири і гумору імені Степана Руданського розпочнеться 18 січня у с.Хомутниці Калинівського району покладанням квітів до пам’ятника Руданському, мітингом з вшанування його пам’яті, відвідинами музею письменника та урочистими заходами в Хомутинецькому СБК. Завершиться перший день фестивалю творчою зустріччю з відомими письменниками України та Вінниччини.

А 19 січня святкування відбудеться у місті Калинівка на площі біля районного будинку культури. Там буде розміщено Світлиці територіальних громад району та «Містечко майстрів» за участю майстрів народного мистецтва Вінниччини та зокрема Калинівського району.

На присутніх чекає святковий ярмарок, традиційні різдвяні страви, різдвяні віршування та пісні. До речі, саме на фестивалі відбудеться церемонія вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії С.Руданського за 2019 рік.

NaПарижі писав про скандал, який розгорівся у Вінниці через присудження цієї премії.

Фото з архіву фестивалю