На Вінниччині Великдень святкуватимуть в умовах карантину

Новини Вінниці / На Вінниччині Великдень святкуватимуть в умовах карантину

Як на Вінниччині в умовах карантину святкуватимуть Великдень стане відомо згодом. Рекомендації для духовенства та вірян має ухвалити Синод.

Як на Вінниччині в умовах карантину святкуватимуть Великдень, стане відомо згодом. Рекомендації для духовенства та вірян має ухвалити Синод.

Про це повідомляє священник Вінницько-Барської епархії Владислав Демченко.

«У зв‘язку із запровадженням Кабінетом Міністрів України режиму надзвичайної ситуації на всій території України до 24 квітня 2020 р., що включає період Страсного тижня і Великдень (19 квітня), повідомляємо, що Священний Синод Православної Церкви України ухвалюватиме відповідні практичні рекомендації для духовенства і мирян, зокрема, про порядок звершення богослужінь в ці дні, в міру наближення відповідного часу.

Пам’ятаймо настанову Спасителя: «Досить кожному дневі своїх турбот» (Мф. 6: 34). Рішення буде ухвалене вчасно, з урахуванням обставин, які швидко змінюються, рішень інших Помісних Православних Церков та у взаємодії з державою. Закликаємо всіх у надії на Боже милосердя продовжувати свої молитви до Господа про подолання згубної пошесті та її наслідки», - йдеться в інформації.

Марина Карабай

25 березня, 2020