На Вінниччині вдруге охорона ставка стріляє у підлітків

Новини Вінниці / На Вінниччині вдруге охорона ставка стріляє у підлітків

У той час, коли вінничани бурхливо дискутують про дозвіл вільно володіти зброєю, за три тижні на Вінниччині через банальні непорозуміння та сварку вже вдруге травмовано підлітка. Так, 5 липня у селі Мала Стратіївка Тростянецького району охоронник місцевого ставка вистрілив в з травматичної зброї та поранив 17-річного підлітка.

У той час, коли вінничани бурхливо дискутують про надання дозволу, аби вільно володіти зброєю, за три тижні на Вінниччині через банальні непорозуміння та сварку вже вдруге травмовано підлітка. Так, 5 липня у селі Мала Стратіївка Тростянецького району охоронник місцевого ставка вистрілив в з травматичної зброї та поранив 17-річного підлітка.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, хлопець на пасовищі неподалік водойми випасав худобу. Охороннику не сподобалося те, корови забруднюють територію біля ставка, він змушував підлітка забрати худобу з пасовища.

Під час сварки охоронник дістав травматичну зброю та вистрілив у бік хлопця. Куля влучила підлітку у ногу. Близько 12.45 до поліції зателефонував постраждалий та розказав обставини, при яких отримав поранення.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 УК України (хуліганство), що передбачено до 7 років позбавлення волі. Як з’ясувалося, зброя у правопорушника зареєстрована. На час розслідування ї вилучили. Сам чоловік запевняє, що лише хотів налякати підлітка і влучив випадково.  

Нагадаємо, у селі Федорівка Тиврівського району 19 червня підприємець з травматичної зброї поранив 17-річного хлопця, вирішивши, що той краде його рибальську сітку.

Макс Мельник

8 липня, 2019