На Вінниччині вчителі та батьки учнів вийшли на мітинг проти оптимізації сільської школи, де навчається менше півсотні дітей

Новини Вінниці / На Вінниччині вчителі та батьки учнів вийшли на мітинг проти оптимізації сільської школи, де навчається менше півсотні дітей

Сьогодні, 10 серпня біля приміщення Тростянецької райдержадміністрації відбувся освітянський протест. На мітинг вишли понад 70 людей – працівники та батьки учнів Козинецької школи, яку планують оптимізувати та перевести її з І-ІІ ступеня в навчальний заклад І ступеня. Тобто залишивши в ній тільки початкову ланку, у зв’язку з низькою наповнюваністю класів.

Сьогодні, 10 серпня, біля приміщення Тростянецької райдержадміністрації відбувся освітянський протест. На мітинг вишли понад 70 людей – працівники та батьки учнів Козинецької школи, яку планують оптимізувати та перевести її з І-ІІ ступеня в навчальний заклад І ступеня. Тобто залишивши в ній тільки початкову ланку, у зв’язку з низькою наповнюваністю класів.

Педпрацівники та жителі Козинців хочуть залишити в селі «дев’ятирічку» і це при тому, що у школі навчається лише понад 40 учнів. Тому спочатку влаштували мітинг, потім сіли за стіл переговорів із місцевимо посадовцями. В ході перемовин сторони домовилися, що питання пониження ступеня Козинецької середньої загальноосвітньої школи буде винесено на чергову сесію райради.