На Вінниччині в останню путь провели 56-річного військового Петра Зарубенка, який загинув на Донбасі

Новини Вінниці / На Вінниччині в останню путь провели 56-річного військового Петра Зарубенка, який загинув на Донбасі

У селі Задорожнє Погребищенської територіальної громади 7 січня провели в останню путь мужнього захисника. Петро Зарубенко загинув 17 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання.

Про це повідомляє Погребищенська міська рада.

«Попрощатися із захисником прийшли сім’я, родина, друзі, односельці, жителі Погребищенської громади, навколишніх сіл, представники міської ради, побратими, священнослужителі Православної церкви України, які відспівали захисника Батьківщини біля рідного дому та на кладовищі, відповідно до релігійних канонів», - йдеться у повідомленні.

Солдат Зарубенко Петро Степанович народився 11.08.1967 р.н. в с. Задорожнє Вінницького району. Закінчив Новофастівську середню загальноосвітню школу, Ладижинський автодорожній технікум, де здобув спеціальність автомеханіка.

У Петра Зарубенка лишилися дружина і три доньки..

Бойові побратими, звертаючись до рідних, полеглого на війні воїна Петра, подякували за такого мужнього та вірного товариша, який зробив усе, щоб наблизити нашу спільну перемогу. Він був палким патріотом своєї країни і вважав, що обов’язково має йти на фронт.

У березні 2022 року, одразу після початку повномасштабного вторгнення, Петро Степанович мобілізувався до лав десантно-штурмових військ ЗСУ. Пройшов усе — і важку службу, і поранення. Але не здавався — після лікування знову повертався на фронт.

Захищав рідну землю до останнього подиху, загинув в районі села Новомихайлівка на Донеччині. Щире співчуття рідним і близьким. Вічна пам’ять воїну!

Поховали земляка-Героя в с. Новофастів з усіма почестями під залпи почесної варти та Державний Гімн України.

Новини Вінниці / На Вінниччині в останню путь провели 56-річного військового Петра Зарубенка, який загинув на Донбасі Новини Вінниці / На Вінниччині в останню путь провели 56-річного військового Петра Зарубенка, який загинув на Донбасі Новини Вінниці / На Вінниччині в останню путь провели 56-річного військового Петра Зарубенка, який загинув на Донбасі Новини Вінниці / На Вінниччині в останню путь провели 56-річного військового Петра Зарубенка, який загинув на Донбасі