На Вінниччині ЦРЛ лише половини районів мають повноцінну ставку онкологів

Новини Вінниці / На Вінниччині ЦРЛ лише половини районів мають повноцінну ставку онкологів

Лише у 14 з 27 районів Вінниччині районні лікарні мають повноцінну ставку онколога, ще 10 онкологів обіймають свої посади за сумісництвом. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай.

Лише у 14 з 27 районів Вінниччині районні лікарні мають повноцінну ставку онколога, ще 10 онкологів обіймають свої посади за сумісництвом. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай.

За словами Володимира Шамрая, минулого року на Вінниччині діагноз рак почули від лікарів 5784 вінничан, що дещо менше (на 0,8%), ніж у 2017 році. Однак, своєчасно діагностовано хворобу, тобто на І та ІІ стадіях, у 58,1% хворих.

Лікар наголосив, що нині онкологія, це вже не хвороба людей старшого віку, хоча 57% захворівших в області, це вінничани у віці 55 – 74 років.

«Рак помітно молодшає. Тож ще раз звертаюся до вінничан, у будь-якому віці, аби захистити себе, не ігноруйте профілактичні обстеження. Зробіть своїм життєвим правилом принаймні раз в рік організовувати «дні здоров’я» і почніть регулярні огляди у лікарів. І не для того, щоб почути страшний діагноз, а перш за все переконатися,що ви «здорові», і бути спокійним», - наголосив Володимир Шамрай.

 

Саша Григоровська

2 березня, 2019