На Вінниччині судитимуть водія вантажівки. Рухаючись заднім ходом, він наїхав на односельця, якому віз зібраний врожай

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть водія вантажівки. Рухаючись заднім ходом, він наїхав на односельця, якому віз зібраний врожай

У Вінницькій області до суду передано обвинувальний акт стосовно 61-річного водія, з вини якого сталася смертельна ДТП. Він віз зібраний врожай. Але наїхав на односельця.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури житель Вінницького району обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.  

Слідством установлено, що потерпілий домовився зі своїм знайомим перевезти вирощений урожай з поля до власного домогосподарства. Обвинувачений, керуючи вантажним автомобілем, виконуючи рух заднім ходом, не пересвідчився в безпечності цього маневру, допустив наїзд на односельця, який перебував позаду автомобіля. Від отриманих тілесних ушкоджень 41-річний чоловік помер під час надання медичної допомоги у лікарні.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Макс Мельник

12 листопада, 2022