На Вінниччині судитимуть листоношу, яка привласнила гроші пенсіонерів

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть листоношу, яка привласнила гроші пенсіонерів

Минулого року на Вінниччині було кілька випадків «нападу» на поштарок або нібито зникнення грошей у відділення зв’язку. І кожного разу листоноші залишалися без готівки, яку мали роздати пенсіонерам, а літні люди без коштів. Наразі Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт щодо 51-річної працівниці державного підприємства.

Минулого року на Вінниччині було кілька випадків «нападу» на поштарок або нібито зникнення грошей у відділеннях зв’язку. І кожного разу листоноші залишалися без готівки, яку мали роздати пенсіонерам, а літні люди без коштів. Наразі Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт щодо 51-річної працівниці державного підприємства.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, поштарка підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 1, 3 ст. 191, ч. ч. 1, 3 ст. 358 КК України. Як з'ясувало слідство, вона, працюючи оператором одного із відділень поштового зв’язку, отримала готівку в сумі майже 18 тис. грн для виплати пенсії, соціальної субсидії пенсіонерам. Шляхом підробки офіційних документів від імені осіб, яким листоноша зобов’язувалася доставляти ці кошти, вона їх привласнила та витратила на власні потреби.

Нагадаємо, у листопаді 2019-го у Бершадському районі листоноша заявила про напад та пограбування, але пізніше виявилося, що «злочин» вона зімітувала, аби привласнити гроші. Раніше про напад до поліції заявляла і листоноша з Літинського району.

Макс Мельник

8 травня, 2020