На Вінниччині судитимуть лікаря через смерть пацієнтки від сепсису

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть лікаря через смерть пацієнтки від сепсису

У одній з лікарень нашого краю померла молода жінка. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, до її смерті може бути причетним лікар, який через недбалість допустив сепсіс. Незабаром його чекатиме суд.

У одній з лікарень нашого краю померла молода жінка. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, до її смерті може бути причетним лікар, який через недбалість допустив трагедію. Незабаром його чекатиме суд.

Відомо, що перед початком операції медик не провів необхідних лабораторних досліджень. Не визначивши достовірно причини хвороби, він "розкрив" нарив, сподіваючись, що все буде гаразд. На жаль, сталося так, що рана не загоїлася, натомість у пацієнтки почався сепсис. А через два тижні вона померла.

Про те, що медична допомога надавалася цій жінці неналежним чином, свідчать й результати судово-медичної експертизи.

Лікаря за недбалість суд може позбавити волі на 2 роки або покарати виправними роботами на такий же термін чи обмежити волю.

Між іншим, працівники Бершадської місцевої прокуратури нині завершують слідство щодо іншого лікаря – у його пацієнтки при пологах померло немовля.

Юрій ЯРМОЩУК