На Вінниччині суд виніс вирок трьом злочинцям, які за 600 гривень закатували пенсіонера

Новини Вінниці / На Вінниччині суд виніс вирок трьом злочинцям, які за 600 гривень закатували пенсіонера

Понад три роки тому жахливий злочин шокував жителів села Байраківка Немирівського району на Вінниччині: 19 червня 2017-го у власному помешканні знайшли мертвим 80-річного чоловіка. На тілі загиблого були сліди побоїв та удушення, у хаті було усе перевернуто, видно, що господаря жорстоко катували. Як інформували тоді у поліції Вінниччини, затримали зловмисників 28 вересня.

Понад три роки тому жахливий злочин шокував жителів села Байраківка Немирівського району на Вінниччині: 19 червня 2017-го у власному помешканні знайшли мертвим 80-річного чоловіка. На тілі загиблого були сліди побоїв та удушення, у хаті було усе перевернуто, видно, що господаря жорстоко катували. Як інформували тоді у поліції Вінниччини, затримали зловмисників 28 вересня.

Ними виявились троє жителів Жмеринки та села Райки Іллінецького району віком 54, 50 та 20 років. Двоє старших чоловіків, раніше судимих за крадіжки, були рідними братами, а молодший – пасинок 54-річного. Поліцейські з’ясували, що свою жертву зловмисники обрали за кілька днів до вчинення злочину, коли, під приводом прийому металобрухту, обходили домогосподарства села. У ніч на 19 червня, розбивши скло вхідних дверей, вони проникли у будинок дідуся. Аби дізнатися, де гроші, його жорстоко побили, після чого задушили. А в хаті знайшли лише 600 гривень...

У поліції тоді зазначали, що зловмисникам загрожує довічне ув'язнення. Через три роки Немирівський районний суд виніс вирок. Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, одному з підсудних призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 13 років з конфіскацією майна, двом іншим – по 15 років з конфіскацією майна.