На Вінниччині суд виніс вирок 32-річній жінці, яка вкрала у матері банківську картку і зняла 28,5 тисячі гривень

Новини Вінниці / На Вінниччині суд виніс вирок 32-річній жінці, яка вкрала у матері банківську картку і зняла 28,5 тисячі гривень

Хмільницький міськрайонний суд на Вінниччині 2 липня виніс вирок 32-річній жительці села Качанівка Хмільницького району, якій інкримінували крадіжку банківської картки у своєї матері.

Хмільницький міськрайонний суд на Вінниччині 2 липня виніс вирок 32-річній жительці села Качанівка Хмільницького району, якій інкримінували крадіжку банківської картки у своєї матері.

Як зазначають у пресслужбі суду, було встановлено, що гаманець із карткою підсудна поцупила з-під подушки матері у її спальні. Сталося це восени минулого року. На картці було близько 38 тисяч гривень. І хоча донька кілька днів поспіль знімала кошти, взяла вона лише 28,5 тисяч.

"У судовому засіданні обвинувачена свою вину повністю визнала, визнала також цивільний позов матері, обіцяючи, що поверне усі викрадені кошти та просила не позбавляти її волі. Сама ж потерпіла, матір обвинуваченої, також просила суд не карати суворо її доньку, дати можливість їй виправитись та не позбавляти волі, однак присудити, аби донька повернула усі викрадені кошти", - йдеться у повідомленні пресслужби суду.

Зрештою суддя Михайло Войнаревич ухвалив рішення визнати обвинувачену винною у вчиненні крадіжки та викраденні документів (банківської картки) з корисливих мотивів та за сукупністю злочинів призначити їй обмеження волі на строк два роки, але на підставі статті 75 ККУ звільнити від відбування призначеного покарання, якщо вона протягом 1,5 року не вчинить кримінального правопорушення і виконає покладені на неї обов’язки.

Цивільний позов потерпілої до своєї доньки суд задовольнив повністю і зобов’язав обвинувачену сплатити матері матеріальну шкоду у розмірі 28 тисяч 550 гривень. Обвинувачена також зобов’язана періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти, якщо вона змінить місце проживання, навчання чи роботи.