На Вінниччині суд позбавив водійських прав на 10 років та конфіскував автівку водія

Новини Вінниці / На Вінниччині суд позбавив водійських прав на 10 років та конфіскував автівку водія

Гайсинський райсуд Вінницької області покарав водія, який неодноразово керував автівкою у нетверезому стані. За регулярні порушення ПДР його позбавили водійського посвідчення на 10 років.

Як зазначається у постанові суду від 27 жовтня, вкотре чоловіка затримали у Гайсині 1 жовтня, коли він керував автомобілем ВАЗ-2105 у стані алкогольного сп’яніння. У рішенні суду вказується, що двічі протягом року кермувальник піддавався адміністративному стягненню за аналогічні злочини.

У судове засідання громадянин двічі не з’явився, хоча був проінформований про час та місце розгляду справи. Суд призначив порушникові 15 діб арешту з позбавленням права керування транспортними засобами протягом 10 років та конфіскував автівку, що є його власністю.

Постаноа може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 10 днів з дня її винесення та підлягає зверненню до виконання протягом 3 місяців з дня її винесення.

Нагадаємо, що у 2016 році штраф за водіння у нетверезому стані було збільшено до 10 200 грн плюс позбавлення права керувати транспортним засобом терміном на 1 рік. Якщо протягом року той самий водій знову буде зупинений у нетверезому стані, штраф зросте до 20 400 грн, а також його очікує позбавлення права керувати транспортним засобом на 3 роки. А от якщо спіймають втретє за рік – штраф сягатиме 40 800 грн плюс вилучення транспортного засобу.