На Вінниччині створили спецфонд для боротьби з Covid-19: кошти вже перерахував Гройсман, на черзі чиновники мерії та ОДА

Новини Вінниці / На Вінниччині створили спецфонд для боротьби з Covid-19: кошти вже перерахував Гройсман, на черзі чиновники мерії та ОДА

Міський голова Сергій Моргунов підтримав створення регіонального благодійного фонду для боротьби із коронавірусом. Очільник міста зазначив, що він і його родина перерахує кошти на рахунок фонду «СтопВірус», створеного на базі «Поідльської громади». Зазначимо, ініціатива щодо фонду «СтопВірус» належить Володимиру Гройсману, який вже зробив перший внесок у цей фонд.

На Вінниччині створено регіональний благодійний фонд для боротьби із коронавірусом. Очільник міста Сергій Моргунов зазначив, що він і його родина перерахує кошти на рахунок фонду «СтопВірус», створеного на базі «Поідльської громади». Він також закликав долучитись депутатів та співробітників міської ради. Свій одноденний заробіток перерахують до фонду й працівники Вінницької ОДА та її структурних підрозділів.

За словами С.Моргунова, ініціатива щодо фонду «СтопВірус» належить Володимиру Гройсману, який вже зробив перший внесок у цей фонд.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

«Мета фонду «СтопВірус». – підтримка та поширення медичних, профілактичних та інформаційних заходів протидії розповсюдженню вірусу Covid-19. Зібрані кошти спрямують на додаткову закупівлю тестів, апаратів штучної вентиляції легень, медикаментів, масок тощо – для потреб міста та області. Всі витрати вестимуть прозоро», - йдеться в інформації.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов заявив про підтримку цієї ініціативи Володимира Гройсмана согодні на позачерговій сесії, яка була присвячена винятково питанням протидії пандемії.

«За останні дні до мене було багато дзвінків від бізнесу і небайдужих людей, які пропонували допомогу. Ці ініціативи – дуже позитивний крок. Серед перших, хто проявив свою небайдужість – колишній міський голова Вінниці і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Саме за його ініціативи в фонді «Подільська громада» відкрито спеціальний рахунок «СтопВірус» для збору додаткових коштів, і фактично він виявився першим, хто зробив відповідний внесок у цей фонд. Сьогодні до мене звернулись представники колективу Вінницької міської ради з пропозицією перерахувати у цей спецфонд свій одноденний заробіток. Закликаю усіх, хто має бажання, долучитись до цієї спільної справи», - сказав Сергій Моргунов.