На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...

Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...

В містечку Тиврів, що на Вінниччині, працює музей Мучеників за Віру. З огляду на фото музей дійсно сучасний, в ньому чимало речей, які належали звичайним людям, які не зважаючи на жодні загрози пронесли віру разом із собою через усе життя. Експозиція присвячена католикам, які постраждали за віру.

В містечку Тиврів, що на Вінниччині, працює музей Мучеників за Віру. З огляду на фото музей дійсно сучасний, в ньому чимало речей, які належали звичайним людям, що не зважаючи на жодні загрози пронесли віру разом із собою через усе життя. Експозиція присвячена католикам, які постраждали за віру.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів радник із регіонального розвитку Вінницької ЦРМС Юрій Войціцький.

«При римо-католицькому санктуарії у Тиврові існує дуже цікавий і заразом трагічний музей Мучеників за Віру. Експонати, які тут знаходяться, мандрували з їхніми власниками з Поділля до Казахстану і ГУЛАГів, були закопані в землю, щоб не дістались комсомольцям, бережно передавались з покоління у покоління. Раджу при можливості цей музей відвідати. Це історія російсько-більшовицького терору і СРСР в пігулці», - йдеться в його дописі.

Пан Юрій також зазначив, що «кожна християнська конфесія в Україні по своєму натерпілась від більшовиків і подальшої еволюції будівництва комунізму сов’єцького зразка». 

Натерпілись представники усіх конфесій, але сьогодні музей, в якому розповідають про людей, які постраждали за віру є лише у католиків. Принаймі на Вінниччині.

Тож директор Вінницького обласного архіву Юрій Легун пише:

«Музей чудовий. Дивно, що православні не спромоглися на щось подібне».

Чи підштовхне критика головного архіваріуса області до створення такого музею, побачимо згодом.

А ось Юрій Войціцький зазначає, що «наступними, хто створить подібний музей, будуть протестанти».

Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...Новини Вінниці / На Вінниччині створено музей, який розповідає про католиків, що постраждали від більшовицького терору. Православні в очікуванні...