На Вінниччині стартує щорічний регіональний Форум «КРОКИ ДО РОЗВИТКУ ГРОМАД»

Новини Вінниці / На Вінниччині стартує щорічний регіональний Форум «КРОКИ ДО РОЗВИТКУ ГРОМАД»

П’ятий рік поспіль на Вінниччині відбувається навчання представників громад з написання проектів на обласний конкурс під егідою народної депутатки України Лариси Білозір.

П’ятий рік поспіль на Вінниччині відбувається навчання представників громад з написання проєктів на обласний конкурс під егідою народної депутатки України Лариси Білозір.

За ці роки реалізація проєктів розвитку тергромад стала дієвим механізмом  для вирішення проблем розвитку сільських територій. Про це повідомила народна депутатка з Вінниччини Лариса Білозір на своїй сторінці у фейсбук.

«За кілька днів на Вінниччині ми разом з представниками органів місцевого самоврядування будемо обговорювати втілення спільних проєктів. Навчання, яке ми проводимо щорічно, дає свої позитивні результати: 122 проєкти вже реалізовано за два останніх роки лише на моєму окрузі. Кількість успішних ініціатив у районах, де ми працювали, збільшилась від двох до чотирьох разів. Цікаво, що минулоріч при нашій підтримці було втілено проєктів на загальну суму 19,1 млн. грн, більша частина цих коштів - підтримка партнерів та бюджету громад. Наш внесок у розвиток регіону лише за два останні роки склав біля 2 млн. грн. Я вважаю обласний конкурс одним з найпрозоріших. В умовах обмежених фінансових ресурсів в громадах, він дав можливість залучити додаткові кошти для покращення соціальної об'єктів, інфраструктури, впровадження енергозберігаючих технологій та розвиток інклюзивного напрямку»,- повідомила Лариса Білозір.

Робота над проєктами – це порівняно нові завдання, що ставляться перед людьми здіяними в публічному управлінні. Тому і було започатковано проведення начальних форумів з написання проектів для представників місцевих громад.

Зазначені заходи відбудуться:

▪12 лютого, з 9:00 - 12:30 год. в залі засідань Тульчинської районної бібліотеки;

▪12 лютого, з 13:30 -16:30 год. в залі засідань Томашпільської райдержадміністрації та районної ради;

▪13 лютого, з 9:30 - 12:30 год. в залі засідань Шаргородської райдержадміністрації та районної ради;

▪13 лютого, з 13:30 - 16:30 год. в приміщенні Чернівецької райдержадміністрації та районної ради;

▪14 лютого, о 10:00 - 13:00 год в зал зсідань РБК Жовтень смт. Муровані Курилівці.

admin

10 лютого, 2020