На Вінниччині співробітниця банку ошукала 22 клієнтів

Новини Вінниці / На Вінниччині співробітниця банку ошукала 22 клієнтів

До двох років ув’язнення засуджено працівницю банку, яка підробляла документи клієнтів та «виводила» з рахунків їхні кошти. Наразі доведено, що жінка вкрала у земляків майже 45 тисяч, хоча не виключено, що постраждалих більше.

На Вінниччині прокурор довів у суді винуватість службової особи, яка заволоділа коштами 22 клієнтів банківської установи.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

У Ладижинському міськсуді визнали обґрунтованими доводи прокурора Гайсинської окружної прокуратури та визнав винуватою службову особу одного із відділень банку, який здійснює свою діяльність на території Гайсинського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 362, ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 191 КК України.

Прокурором доведено, що впродовж 2020–21 років обвинувачена, обіймаючи посаду, пов’язану із виконанням організаційно-розпорядчих функцій, маючи право доступу до автоматизованих систем несанкціоновано змінювала банківську інформацію та заволоділа офіційними документами шляхом зловживання службовим становищем, а в подальшому заволоділа коштами 22 клієнтів банку на суму майже 45 тис. грн.

Суд визнав її винуватою у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень та призначив покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями в банківській сфері на 2 роки.