На Вінниччині співробітника колонії підозрюють у вимаганні та отриманні хабара

Новини Вінниці / На Вінниччині співробітника колонії підозрюють у вимаганні та отриманні хабара

Прокуратурою оголошено про підозру у отриманні хабаря співробітнику однієї з виправних колоній Вінницької області. Чоловік вимагав гроші у в’язня в обмін на мобільник.  

Прокуратурою Вінниччини оголошено про підозру в отриманні хабаря співробітнику однієї з виправних колоній області. Чоловік вимагав гроші у в’язня в обмін на мобільник.  

Як повідомили у пресслужбі прокуратури Вінницької області, встановлено, що помічник начальника установи відділу нагляду і безпеки виправної колонії, у червні 2020 року, придбав, а згодом, передав ув’язненому мобільний телефон, використання якого заборонене згідно правил внутрішнього розпорядку. За цю послугу службовець одержав хабар у розмірі 2200 грн, які були перераховані на його банківську картку.

Наразі, стосовно підозрюваного, вирішується питання щодо відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу, проводяться усі необхідні слідчі дії.

Правопорушнику загрожує штраф від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.