На Вінниччині спалили 17 тисяч бюлетенів, які друкувались для виборів мера у місті Ладижин

Новини Вінниці / На Вінниччині спалили 17 тисяч бюлетенів, які друкувались для виборів мера у місті Ладижин

На Вінниччині типографія надрукувала бюлетені для виборів міського голови у місті Ладижин без присутності представників виборчого процесу. Через таке порушення увесь тираж, а це 17 тисяч бюлетенів, спалили.

На Вінниччині надрукували бюлетені для виборів міського голови у місті Ладижин без присутності представників виборчого процесу. Через таке порушення увесь тираж, а це 17 тисяч бюлетенів, спалили.

Зазначимо, що Ладижинська ТВК № 14 уклала угоду із друкарнею у Вінниці щодо бюлетенів. Зазвичай їх виготовляли на місці - в Ладижині є власна типографія. Відмову від послуг місцевої друкарні в ТВК аргументували економічною доцільністю. Натомість, виборчі документи надрукували без присутності представників партій, що є порушенням.

«Тиражування бюлетенів мало відбутися в понеділок 12 жовтня в присутності представників партійних осередків. Проте, з невідомих причин, власник друкарні вирішив надрукувати всі бюлетені напередодні, мотивуючи тим, що хтось в друкарні захворів на коронавірус.

Такі аргументи міська ТВК не взяла до уваги, та вирішила відмовитися від послуг місцевої друкарні, адже бюлетені були надруковані з порушенням – під час тиражування не були присутні представники партій. Вся надрукована партія бюлетенів була знищена шляхом спалювання», - інформують «Ладижин Новини»

Тож бюлетені доведеться друкувати повторно. Протокольним рішенням Ладижинська ТВК вибрала одну з обласних друкарень для виконання цього замовлення.

Експерти говорять, якщо не відслідкувати тираж, то  можуть з‘явитися так звані «зайві» бюлетені, які будуть використані для «додаткових» голосів на користь того кандидата, який матиме до них доступ.

Про це повідомляю L'news.

Зазначимо, що на посаду міського голови претендують 6 кандидатів. Якщо говорити про гендерний склад, то серед них лише одна жінка - Ірина Бесараб, голова села Заозерне, що в Тульчинському районі. До речі, в постанові її називають "Заозернянський міський голова".

 

 

Марина Карабай

16 жовтня, 2020