На Вінниччині сьогодні додають 120 «ковідних» ліжок в райлікарнях

Новини Вінниці / На Вінниччині сьогодні додають 120 «ковідних» ліжок в райлікарнях

Черговий антирекорд по добовій захворюваності на Вінниччині – четвертий протягом останніх трьох тижнів змушує місцеву владу вишукувати можливість збільшення потужностей лікарень для прийому хворих.

Черговий антирекорд по добовій захворюваності на Вінниччині – четвертий протягом останніх трьох тижнів змушує місцеву владу вишукувати можливість збільшення потужностей лікарень для прийому хворих.

«Шукаємо резерви для відкриття додаткових «ковідних» ліжок. За останні три тижні - на початку третьої хвилі - відкрили 500 ліжок в опорних лікарнях області. Сьогодні готуємо відкрити 120 ліжок у районних лікарнях. Найгірша ситуація в місті Вінниця. Тут вільних ліжок майже не залишилось. Будемо разом із владою Вінниці підсилювати контроль карантинних заходів. Адже третина інфікованих в області - це жителі міста Вінниці», - зазначив у Facebook голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Раніше він пригадав,  що 11 березня 2020 року – тобто рік тому - Всесвітня організація охорони здоров'я визнала всесвітнє поширення коронавірусу SARS CoV 2 й оголосила про пандемію COVID-19.

«Коронавірус змінив нас. Змінив ставлення до медицини. 28 опорних лікарень Вінниччини мають ковідні ліжка. А значить туди підведений кисень, якого там раніше не було», - написав він, згадавши про майже 3,5 тисячі «ковідних» ліжок в області, які завантажені більше ніж на 60%.

Губернатор вчергове нагадав, що у місті Вінниці «ковідних» ліжок майже не залишилось, тому хворих везуть у Тростянець, Крижопіль, Тульчин… Туди, де інфікованих коронавірусом - одиниці.

«По суті, «червоною» область може зробити саме місто Вінниця. Ніби забули, що з 24 лютого і, щонайменше, до 30 квітня в Україні діє адаптивний карантин. Вінниччина у «помаранчевій зоні». Поки що», - підкреслив С.Борзов.

Він вказав, що у зв’язку з цим заборонено:

  • масові заходи за участю більше 20 осіб;
  • робота закладів розміщення, крім готелів;
  • планові госпіталізації у лікарнях;
  • робота спортзалів, фітнес-центрів.

«Думаю, вінничани самі знають, де вони порушили карантин. Саме тому наша область – одна з 10, яка на порозі «червоної зони», - пояснив голова ОДА.

У «червоній» зоні заборонено:

  • робота громадського транспорту;
  • відвідування закладів освіти, культури;
  • робота торгово-розважальних центрів, кафе, ресторанів.

«Чому ми не «червоні»? Бо уже закрили школи, училища, університети – всі на дистанційному навчанні. Шукаємо резерви відкрити додаткові «ковідні» ліжка. Для створення другої реанімації обласної інфекційної лікарні на Медмістечку потрібні 4,5 мільйони. Проситимемо у депутатів облради ці кошти для придбання 5 ШВЛ, один з яких – експертного класу. За це мають голосувати на сесії 19 березня», - наголосив очільник регіону.

Олеся Рудницька

12 березня, 2021