На Вінниччині "смотрящий" побив співробітника виправної колонії (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині "смотрящий" побив співробітника виправної колонії (ФОТО, ВІДЕО)

Правоохоронці на Вінниччині 14 квітня повідомили про підозру ув'язненому однієї з виправних колоній. Чоловікові інкримінують статтю, внесену у Кримінальний кодекс тільки влітку минулого року ч.2 ст. 255(1) - "встановлення або поширення злочинного впливу в установі відбування покарань".

Правоохоронці на Вінниччині 14 квітня повідомили про підозру ув'язненому Ладижинської виправної колонії №39, що у селищі Губник. Чоловікові інкримінують статтю, внесену у Кримінальний кодекс тільки влітку минулого року ч.2 ст. 255(1) - "встановлення або поширення злочинного впливу в установі відбування покарань". Це вперше в регіоні, коли притягують до відповідальності саме за цією статтею. Окрім того, встановлено, що в лютому цього року так званий "смотрящий" побив співробітника колонії.

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП в області, 30-річний чоловік, засуджений за розбій та незаконне заволодіння автотранспортом, уже тривалий час відбуває покарання в колонії на Вінниччині.

Слідство встановило, що він постійно порушує режим утримання, правила поведінки в установі, підтримує кримінальні традиції, має авторитет серед інших засуджених та отримав статус «смотрящого» за установою.

Як і належить "смотрящому", чоловік організовував постачання в колонію заборонених предметів, вирішував конфлікти між засудженими, встановив на території виправної колонії правила поведінки серед засуджених та вимагав безумовного їх дотримання.

"За порушення встановлених правил він та інші наближені до нього засуджені карали ув’язнених шляхом застосування фізичного та психологічного насильства. Крім цього «смотрящий» здійснював збір та розподіл коштів, в тому числі, здобутих злочинним шляхом, забезпечував наповнення так званого «злодійського общака», при цьому частина зібраних коштів передавалась за межі установи для підтримання функціонування криміналітету, а інша частина йшла на фінансування витрат з поширення свого злочинного впливу та авторитету на території установи", - констатують у поліції.

Нині чоловікові повідомили про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу в установі відбування покарань відповідно до ч.2 ст. 255(1) Кримінального кодексу України. За це йому загрожує від 9до15 років ув’язнення. "Смотрящому" також інкримінують побиття працівника адміністрації установи в кінці лютого цього року. За це його можуть посадити на 10 років.

Під час трьох санкціонованих обшуків у колонії слідчі вилучили мобільні телефони,  карти до них та чорнові записи.

Новини Вінниці / На Вінниччині "смотрящий" побив співробітника виправної колонії (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині "смотрящий" побив співробітника виправної колонії (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині "смотрящий" побив співробітника виправної колонії (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині "смотрящий" побив співробітника виправної колонії (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині "смотрящий" побив співробітника виправної колонії (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині "смотрящий" побив співробітника виправної колонії (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині "смотрящий" побив співробітника виправної колонії (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

15 квітня, 2021