На Вінниччині скоїли озброєний напад на підприємця. Поліція затримала всіх підозрюваних

Новини Вінниці / На Вінниччині скоїли озброєний напад на підприємця. Поліція затримала всіх підозрюваних

Погрожуючи зброєю, зловмисники відібрали у підприємця поблизу Козятина 120 тисяч гривень. Трьох підозрюваних у розбої поліцейські затримали ввечері 22 червня відразу після вчинення злочину неподалік Бердичіва на Житомирщині. Четвертому правопорушнику вдалось втекти, його оперативники «взяли» наступного дня у Київській області.

За інформацією відділу комунікації поліції Вінницької області, до складу групи входило четверо чоловіків, двоє з низ раніше судимі за майнові злочини. Троє затриманих - жителі Київщини, один - проживає в селі, де вчинено розбій. До злочину зловмисники ретельно та завчасно готувались.

Вони підшукали жертву, 21-річного жителя Житомирської області, який займається заготівлею худоби, і «заманили» його в одне із сіл Хмільницького району Вінницької області.

Під час зустрічі зловмисники напали на хлопця, побили його, погрожували ножем та зброєю. Відібравши сумку з грошима, кинулись втікати. На місці події поліцейські управління карного розшуку отримали оперативну інформацію про нападників та можливий напрямок руху.

Орієнтування на злочинців були передані правоохоронцям Вінницької та сусідніх областей. Як писав NaПарижі, вже за годину поліцейські Житомирщини на під’їзді до Бердичіва зупинили автомобіль та двох чоловіків, схожих за отриманим орієнтуванням. Одного з правопорушників вінницькі оперативники затримали за місцем проживання у Хмільницькому районі Вінницької області, четвертого - на Київщині.

Зброя, автомобіль нападників та частина грошей потерпілого вилучена.

Наразі зловмисники віком від 37 до 49 років затримані. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання, щодо повідомлення їм про підозру учиненні злочину, передбаченого ч. 4, ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).

Таки злочин карається позбавленням волі терміном до 15 років з конфіскацією майна.
Затримані перевіряються на причетність до інших аналогічних злочинів на території України.

Макс Мельник

25 червня, 2022