На Вінниччині сільський голова вдарив та виштовхав з амбулаторії волонтерку, яка принесла допомогу лікарям

Новини Вінниці / На Вінниччині сільський голова вдарив та виштовхав з амбулаторії волонтерку, яка принесла допомогу лікарям

Безпрецедентний випадок 2 травня мав місце у приміщенні ФАПу села Гранів Гайсинського району Вінницької області. Місцевий сільський голова Віктор Боднюк, є фігурантом кількох кримінальних проваджень, застосував фізичну силу до волонтерів, зокрема жінки, коли вони передавали засоби захисту та інше медикам.

Безпрецедентний випадок 2 травня мав місце у приміщенні ФАПу села Гранів Гайсинського району Вінницької області. Місцевий сільський голова Віктор Боднюк, який є фігурантом кількох кримінальних проваджень, застосував фізичну силу до волонтерів, зокрема жінки, коли вони передавали засоби захисту та інше медикам.   

Як зазначають «Вінницькі вісті», координатори спецфонду «СтопВірус» у Краснопільській ОТГ Катерина Романенко, Володимир Долиняний та Іван Ситар привезли партію медичного вантажу – захисні засоби та препарати для дезінфекції – в амбулаторію села Гранів. Під час передачі допомоги у приміщення увірвався В.Боднюк. Сільський голова не тільки лаявся, а й застосував фізичну силу до волонтерів, яких, на його думку, ніхто не запрошував до Гранова.  

«Віктор Бондюк поводився неадекватно. Він нас принижував, матюкався, виганяв із амбулаторії. Мене вдарив та штовхнув на двері. Ніби ми зайшли до його приватного приміщення. Між тим, його повноваження сільського голови жодним чином не поширюються на амбулаторію, яка належить до Гайсинського комунального закладу первинної меддопомоги. До речі, з нами там була й головний лікар цієї медичної установи Тетяна Кацан. Були й депутат райради та сільської ради. Але ніщо на поведінку Віктора Бондюка не вплинуло. Медперсонал амбулаторії готовий був прийняти допомогу від спецфонду, люди зраділи, бо ми привезли те, що їм необхідно для роботи –  маски, респіратори, захисні костюми, щитки та антисептичні препарати. Але, коли сільський голова вчинив скандал, медики розбіглися. Гранівчани бояться Бондюка, він – непередбачений, залякав село», - вказує К.Романенко, волонтерка та голова Краснопільської ОТГ, до складу якої має увійти Гранів за Перспективним планом уряду.

Медзасоби гості залишили в амбулаторії, тому сподіваються, що все дістанеться медикам. Власне, раніше таку ж допомогу вони передавали в амбулаторії та ФАПи сусідніх населених пунктів. У Гранові Боднюка обурило ймовірно те, що допомогу надають без його згоди. У селі люди дійсно залякані сільським головою.

Як з’ясував NaПарижі, поки що, з приводу інциденту у Гранові К.Романенко не зверталася до поліції. Дарма.

Про власне «удільне князівство» у Гранові на Вінниччині: як реформу децентралізації підлаштовують під родинні бізнес-інтереси давно відомо в області. Щодо В.Боднюка, то він є фігурантом кримінальних проваджень через порушення карантину, вбивство собак односельців та побиття рибалок на місцевому ставку.

Олеся Рудницька

3 червня, 2020