На Вінниччині шукали зниклих посівальників

Новини Вінниці / На Вінниччині шукали зниклих посівальників

Як і на Різдво колядників, на старий Новий рік на Вінниччині поліцейські розшукували посівальників. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, 14 січня близько 16:30 години на спецлінію 102 із повідомленням про зникнення дітей звернувся житель Жмеринки.

Як і на Різдво колядників, на старий Новий рік на Вінниччині поліцейські розшукували посівальників. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, 14 січня близько 16:30 години на спецлінію 102 із повідомленням про зникнення дітей  звернувся житель Жмеринки.

Чоловік  розповів,  що вранці його 7-річна донька та 8 – річний син  пішли посівати та не повернулися додому. Мобільних телефонів діти при собі не мали.

За словами керівника ювенальної превенції обласного главку поліції Володимира Федоришина, на пошуки дітей по тривозі підняли весь особовий склад жмеринської поліції.

"Поліцейські прочісували територію міста, опитували знайомих та сусідів родини. Правоохоронці  з’ясували, що близько 11:00 містяни бачили дітей на одній з вулиць райцентру. За годину поліцейські знайшли зниклих неповнолітніх у будинку рідних. Діти пояснили, що замерзли, та залишились у родичів погрітись", - йдеться у повідомленні поліції.

У ніч на 15 січня правоохоронці розшукали ще двох дітей. Цього разу - у Могилів-Подільському районі. Близько 02:00 до поліції звернулась жителька села Слобода – Яришівська. Жінка розповіла, що двоє її синів віком 11 та 13 років вдень пішли гуляти та не повернулися додому.

Поліцейські одразу почали подвірний обхід і протягом години знайшли дітей у сусідів. Зі слів братів, вони гуляли на вулиці, а потім пішли гратись до друзів у сусідній будинок.

Із неповнолітніми працівники поліції провели профілактичні бесіди для запобігання подібним випадкам у майбутньому. А батьків притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративне правопорушення (Невиконання батьками чи особами, що їх заміняють, обов’язків по вихованню дітей). За це передбачено штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, ввечері 7 січня двоє братиків 11-и та 9 років пішли колядувати по селі Титусівка Козятинського району й не повернулися додому вчасно. Тоді мати звернулася за допомогою до поліції. Знайшли колядників у сусідньому селі.