На Вінниччині шукають мами й тата 650 хлопчиків та дівчаток

Новини Вінниці / На Вінниччині шукають мами й тата 650 хлопчиків та дівчаток

Сьогодні у Вінницькій області 650 дітей не мають мами й тата і чекають на свої нові родини. Серед хлопчиків і дівчаток, які можуть бути усиновленні лише троє віком до одного року. Про це повідомила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош.

Сьогодні у Вінницькій області 650 дітей не мають мами й тата і чекають на свої нові родини. Серед хлопчиків і дівчаток, які можуть бути усиновлені, лише троє віком до одного року. Про це повідомила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош.

За словами посадовця, у пошуках нових сімей перебуває 53 малюки віком від 1 до 1,5 роки, 142 хлопчиків та дівчаток від 6 до 10 років. Найбільше у черзі на усиновлення підлітків від 11 до 17 років.

«На Вінниччині 452 хлопчиків і дівчаток старших 10 років, які підлягають усиновленню, а лише дві родини виявили бажання усиновити старших діток. До того ж, більшість тих, хто шукає нових батьків, мають братиків і сестричок», - уточнила Тетяна Дорош.

Загалом, протягом минулого року на Вінниччині було усиновлено 49 дітей громадянами України, ще 4 малюків – іноземцями. Троє маленьких вінничан знайшли родини в Італії, одна дитина - в Аргентині.

«На Вінниччині з року в рік бачимо стабільне зменшення іноземного усиновлення», - підкреслила Тетяна Дорош.