На Вінниччині ще одну лікарню перепрофілюють під прийом хворих на COVID-19

Новини Вінниці / На Вінниччині ще одну лікарню перепрофілюють під прийом хворих на COVID-19

У Києві 19 серпня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). По завершенню заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів про розширенням ліжкового фонду для «ковідних» хворих та залучення місцевої влади для забезпечення закладів.

У Києві 19 серпня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). По завершенню заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів про розширенням ліжкового фонду для «ковідних» хворих та залучення місцевої влади для забезпечення роботи закладів.

Ситуацію з COVID-19 Ляшко назвав загрозливою, тому влада ухвалила рішення відкрити додаткові медустанови для хворих коронавирусной хворобою в шести регіонах і Києві.

«Сьогодні Держкомісія з ТЕБ та НС розглянула стан справ із завантаженістю ліжок, виділених для пацієнтів з коронавирусной хворобою. Після зміни статистики по звітності, коли регіони звітують не лише про кількість хворих на ліжках, а й про кількість пацієнтів з підозрою, поки їм встановлюється діагноз, ми побачили значне збільшення завантаженості ліжок в шести регіонах.

Додатково вводяться нові лікарні до переліку медустанов, де буде здійснюватися госпіталізація пацієнтів з коронавирусной хворобою. Зокрема, це Київ, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Тернопільська, Рівненська області - в цих областях сьогодні введуть додаткові медустанови. НСЗУ буде укладати додаткові контракти», - уточнив Віктор Ляшко.

Ляшко також додав, що своїм рішенням комісія з ТЕБ та НС зобов'язала всі органи місцевого самоврядування забезпечити підведенням кисню як мінімум 80% ліжок, виділених для надання допомоги «ковідним» пацієнтам.

Заступник міністра підкреслив, що комісія вирішила створити групи, які перевіряимуть виконання карантинних обмежень на місцях.

«Додатково комісія вирішила створити на національному рівні мобільні групи, які поїдуть в трьох напрямках, щоб подивитися, як органи місцевого самоврядування виконують карантинні обмеження», - сказав Ляшко.

Наразі на офіційному сайті Вінницької ОДА не зазначено, яку саме лікарню «додатково» переведуть на роботу з хворими на COVID-19. Перший заступник голови ОДА Сергій Здітовецький провів щоденне ранкове засідання оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню на території Вінницької області COVID-19 в форматі онлайн відеоконференції. Там озвучувалося, що за кількістю одужавших Вінниччина зберігає восьме рейтингове місце в розрізі всіх регіонів України, а по захворюваності – 12 рейтингове місце.

Нагадаємо, що профільний департамент в стадії реорганізації.

Олег Верлан

19 серпня, 2020