На Вінниччині ще одне місто позбулося стихійної торгівлі на дорозі: у Бару відкрили новий ринок

Новини Вінниці / На Вінниччині ще одне місто позбулося стихійної торгівлі на дорозі: у Бару відкрили новий ринок

У місті Бар, що на Вінниччині тепер офіційно два ринки, новий запрацював на території колишньої котельні тепломережі на вулиці Галицьких Вояків. Туди переселили продавців, які стихійно торгували вздовж дороги до «старого» базару та передринкової площі. Чимало здійснювал и продаж продуктів із землі.

У місті Бар, що на Вінниччині, тепер офіційно два ринки. Новий заклад запрацював на території колишньої котельні тепломережі на вулиці Галицьких Вояків. Туди переселили продавців, які стихійно торгували вздовж дороги до «старого» базару та передринкової площі. Чимало людей здійснювали і продаж продуктів із землі.

На новому місці для них облаштовано прилавки для торгівлі, саму ж територію огородили і взяли під охорону. Більшість торгових місць перевезли раніше, останні - у суботу. З початку тижня новий ринок розпочне роботу.

Сьогодні новостворений базарчик знаходиться на стадії систематичної роботи над ним. У цьому запевняє начальник комунального підприємства «Бар-благоустрій» Володимир Калашніков. Так, працівники благоустрою продовжують монтувати прилавки та столики для того, щоб уникнути торгівлі з землі. З часом будуть облаштовані стаціонарні туалети.

 «Бар-благоустрій» уповноважено здійснювати збір плати за користування торговими місцями щоденно, за кожен день торгівлі, через уповноважену особу із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій. Так, за одне торгове місце плата становитиме - 4,00 грн. за 1 повний чи не повний квадратний метр; за площу, зайняту великогабаритним транспортом - 2,00 грн», - зазначили у Барській міській раді.  

За зібрані кошти комунальники міста будуть постійно підтримувати зазначені території в належному санітарному стані.

Фото із сайту Барської міської ради

Саша Григоровська

17 вересня, 2018