На Вінниччині селищну голову звинуватили в "пляжному" підкупі виборців

Новини Вінниці / На Вінниччині селищну голову звинуватили в "пляжному" підкупі виборців

В селищі Чечельник що на Вінниччині почали облаштувати пляж – розчистили чагарники і вивезли «першу машину» піску. Селищна голова подякувала спонсорам за допомогу, але за свою добру справу отримала шквал критики та звинувачення в тому, що пісок вивезли на пляє «під місцеві вибори».

В селищі Чечельник, що на Вінниччині, вирішили облаштувати пляж – розчистили чагарники і привезли «першу машину» піску. Селищна голова подякувала спонсорам за допомогу, але за свою добру справу отримала шквал критики та звинувачення в тому, що пісок вивезли на пляж «під місцеві вибори».

Зазначимо, що  пляж на місцевій водоймі довгі роки був улюбленим місцем відпочинку чечельничан, і належав цукровому заводу, який було збудовано в містечку ще у 1875 році. Підприємство пережило кілька війн та революцій, але в 2008 році його «вирізали» не металобрухт.

Уся інфраструктура підприємства потихеньку почала занепадати, а на місці відпочинку виросли не лише чагарники, але й дерева.

Нині, як пишуть у місцевих ЗМІ, робота «кипить»:

«Коли є бажання, будуть і можливості, саме так можна сказати про роботу, яка вирує цими днями на улюбленому місці літнього відпочинку чечельничан – цукрозаводському пляжу».

Нині, крім розчисти території, на пляж вивезли «перші машини піску, які потім будуть розгорнуті по набережній».

Допомогу в облаштуванні пляжу надав депутат селищної ради Іван Козбан, який є директором приватного сільського господарського підприємства імені Т.Г Шевченка. Селищна голова Світлана Палісіка подякувала депутату за допомогу. Натомість земляки не оцінили роботу місцевого депутатського корпусу.

«Чесно кажучи смішно і водночас соромно за рідну землю. Кошти гребуть кожен собі, дороги як не було, так і немає! Універмаг розтрощили і залишили. Кругом безлад. Пані Світлана дуже гарно взялась, але ще швидше здалася і стала як і усі її попередники!», - зазначає дописувач, який вирішив залишитися анонімним.

Також пані Світлані нагадали ще кілька місць в селищі, які було б варто облаштувати – скверик біля храму та фонтану, реставрація якого була вже проведена.

Голова розповіла про виконану роботу і зазначила, що «до пляжу просто не доходили руки».

«Шановні друзі! Мені здається, що я не чекала 5 років до виборів, щоб "всипати" пляж. Робота проводилась в селищі з самого початку. Саме центр Чечельника є візитівкою (моєї роботи - ред.), а до пляжу руки не доходили, тому що за 5 років неможливо охопити все та ще й з бюджетом нашого району, в якому немає ніякого виробництва».

Вона також зазначила, що люди самі винні в тому, що у сквері в центрі селища безлад:

«Сьогодні мені не соромно дивитися виборцям у вічі, свої обіцянки старалась виконувати. А на рахунок скверика - потрібні великі кошти, щоб привести його до ладу. Лавочки там були, світильники також і смітники, але ж низька культура наших людей привела до того, що лавки і світильники повиривали прямо з землі. Доки ми не навчимося цінувати те, що маємо, толку не буде. Олександр Овчар той сквер окультурив і що залишилось? Кого сьогодні звинувачуємо? Якщо мешканці селища будуть щоразу знищувати труди попередників, то будемо завжди жити в такому багні і не викарабкаємось. То ж починаймо з себе...»

Щодо фонтану, то його в селищі не включали з міркувань безпеки.

«На рахунок фонтану, він працюючий, але з метою уникнення масового скупчення мешканців під час коронавірусу його не включали», - йдеться в інформації.

Насамкінець голова селищної ради натякнула, що знає, анонімного дописувача, і якщо той не надасть доказів її бездіяльності, притягне його до відповідальності.

«Хочу звернутись до людей, які пишуть анонімну критику: не треба анонімно, я адекватно відношусь до критики. Не ховайтесь, а то в мене уже склалась думка по першому коментарю, що так висловлюється лиш та людина, яка ввесь час обкрадала державу, а тепер судить всіх по собі. Якщо ви маєте докази, майте мужність прийти мені сказати у вічі, або публічно пропишіть в газеті, повторюю, якщо маєте докази, щоб потім не було проблем та не відповідали за брехню. І на останок: не в моїх правилах здаватись, погано ви мене вивчили», - підкреслила Світлана Палісіка.

 

Марина Карабай

2 липня, 2020