На Вінниччині селище з 400-літньою історією через суд змусили розробити історико-архітектурний опорний план

Новини Вінниці / На Вінниччині селище з 400-літньою історією через суд змусили розробити історико-архітектурний опорний план

Вінницький окружний адмінсуд задовільним позов прокуратури до виконавчого комітету Копайгородської селищної ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язав вчинити дії, спрямовані на розроблення та затвердження історико-архітектурного опорного плану у складі генерального плану смт Копайгород Жмеринського району.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, селище Копайгород засноване на початку ХVII ст. і включено до Списку історичних населених місць України (постанова КМУ № 878). Проте з 2001 року зволікає з розробкою історико-архітектурного плану. Таким чином, забудова у населеному пункті відбувається без врахування нашарувань з минулого. Прокуратура відреагувала на порушення інтересів держави.

«Відтак, відповідно до вимог законодавства, обов’язково повинне мати історико-архітектурний опорний план, розроблений з метою збереження історичної цінності населеного пункту та попередження незаконної забудови в історичних місцях», - йдеться у повідомленні.

Після набуття судовим рішенням законної сили прокуратурою вживатимуться заходи щодо його реального виконання.

Макс Мельник

9 грудня, 2022