На Вінниччині селян дезінформували: гроші за телят не стануть перешкодою в отриманні субсидії

Новини Вінниці / На Вінниччині селян дезінформували: гроші за телят не стануть перешкодою в отриманні субсидії

Селяни, які тримають телят не надто поспішають подавати заявки на отримання дотації від держави за утримання молодняка ВРХ, адже бояться втратити субсидію на «комуналку». Мовляв, додатковий дохід у вигляді агродатації може вплинути на суму середньомісячного доходу сім’ї.

Селяни, які тримають телят, не надто поспішають подавати заявки на отримання дотації від держави за утримання молодняка ВРХ, адже бояться втратити субсидію на «комуналку». Мовляв, додатковий дохід у вигляді агродатації може вплинути на суму середньомісячного доходу сім’ї.

Однак, як пояснили в департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА, побоювання людей марні, адже дотація за молодняк ВРХ (до 13-тимісячного віку) ніяк не впливає на нарахування субсидії.

«Відповідно до п.10 Постанови Кабінету Міністрів України № 848 від 21.10.1995 р. із змінами та доповненнями від 01.05.2018 р. під час призначення житлової субсидії одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності до сукупного доходу не враховується», - пояснили в профільному департаменті.

Як розповів директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук, наразі здійснювався другий в цьому році прийом документів від органів місцевого самоврядування області стосовно дотації фізичним особам за утримання ними молодняку ВРХ.

«Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів станом на 1 вересня прийнято відомості від сільських (селищних) міських рад та об’єднаних територіальних громад, які включають понад 9 тисяч отримувачів даної дотації і вирощують 15,6 тисяч голів молодняка.  Загальна сума нарахованої дотації по області становить 12,7 млн. грн», - сказав Микола Ткачук.

Крім того, майже 450 вінничан отримали 1632,5 тис. грн. часткового відшкодування витрат за придбані установки індивідуального доїння та/або холодильні установки з обласного бюджету.