На Вінниччині СБУ заявила про викриття корупційної схеми на митниці: затримали двох посадовців і брокера (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині СБУ заявила про викриття корупційної схеми на митниці: затримали двох посадовців і брокера (ФОТО)

На Вінниччині головний інспектор митного посту «Могилів-Подільський» спільно з митним брокером влаштували схему систематичного отримання хабарів. Про це повідомляють в Управлінні СБУ у Вінницькій області.

На Вінниччині двоє головних інспекторів митного посту «Могилів-Подільський» спільно з митним брокером влаштували схему систематичного отримання хабарів. Про це повідомляють в Управлінні СБУ у Вінницькій області.

За даними досудового слідства, гроші зловмисники вимагали від компаній, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю, та фізичних осіб. За винагороду зловмисники обіцяли клієнтам пришвидшити митне оформлення товарів та штучно мінімізувати відрахування до державного бюджету.

Як стверджують в СБУ, за оперативними даними, нелегальний прибуток ділків становив у середньому 80 тисяч гривень на місяць. І ця схема діяла півроку.

Затримали зловмисників у приміщенні митного посту після отримання хабара від чергового клієнта за безперешкодне ввезення автомобіля і товарів широкого вжитку.

Наразі розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Триває слідство. Перевіряється причетність керівництва митного посту до корупційної діяльності.

Справу розслідують співробітники УСБУ у Вінницькій області спільно зі слідчими ДБР за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Новини Вінниці / На Вінниччині СБУ заявила про викриття корупційної схеми на митниці: затримали двох посадовців і брокера (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині СБУ заявила про викриття корупційної схеми на митниці: затримали двох посадовців і брокера (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині СБУ заявила про викриття корупційної схеми на митниці: затримали двох посадовців і брокера (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині СБУ заявила про викриття корупційної схеми на митниці: затримали двох посадовців і брокера (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині СБУ заявила про викриття корупційної схеми на митниці: затримали двох посадовців і брокера (ФОТО)
Сергій Маламура

21 жовтня, 2020