На Вінниччині рибалка-браконьєр завдав збитків державі на понад 2 тисячі гривень

Новини Вінниці / На Вінниччині рибалка-браконьєр завдав збитків державі на понад 2 тисячі гривень

Поки у школах Вінниччини святкують свято першого дзвоника, рибоохоронний патруль продовжує "ловити" порушників правил рибальства.

Поки у школах Вінниччини святкують свято першого дзвоника, рибоохоронний патруль продовжує "ловити" порушників правил рибальства.

Як повідомили у пресслужбі Вінницького рибоохоронного патруля, 1 вересня близько 09:00, інспектори провели рейд на території Ладижинського водосховища, поблизу с. Заозерне Тульчинського району Вінницької області.

У ході перевірки було затримано рибалку, який здійснював вилов риби з перевищеною допустимою нормою знарядь лову. Порушник виловив майже 3 кг риби: 13 пліток,3 лящі, та по одному сазана й сома.  

Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 2 346 грн.

На винну особу складено адміністративний матеріал за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Санкція даної статті передбачає відповідальність від попередження до накладення штрафу: на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-170 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 - 510 грн.).

Ірина Заіковата

1 вересня, 2020