На Вінниччині розслідується 29 кримінальних проваджень щодо порушень виборчого законодавства

Новини Вінниці / На Вінниччині розслідується 29 кримінальних проваджень щодо порушень виборчого законодавства

Майже невимушено Вінниччина опинилася впритул до лідерів по кількості заяв і повідомлень по можливе порушення виборчого законодавства. Загалом за два місяці – з 5 вересня по 4 листопада – їх нарахували 428.

Майже невимушено Вінниччина опинилася впритул до лідерів по кількості заяв і повідомлень про можливе порушення виборчого законодавства. Загалом за два місяці – з 5 вересня по 4 листопада – їх нарахували 428.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, відповідно до частини 7 статті 23 «Публічність і відкритість виборчого процесу» Виборчого кодексу України, протягом десяти днів після дня голосування обласний главк забезпечує оприлюднення на офіційному веб-сайті узагальнених відомостей про кількість розпочатих кримінальних проваджень та звернень, пов’язаних із порушенням законодавства про вибори під час відповідного виборчого процесу.

У період із 5 вересня по 4 листопада 2020 року загалом до поліції Вінниччини надійшло 428 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Усього поліцією складено 34 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 29 кримінальних проваджень: 14 - відкритих за фактами порушення виборчого законодавства, 15 – пов’язаних з виборчим процесом.

Сподіваємось, що найближчим часом слідство поставить в них крапку.

Макс Мельник

4 листопада, 2020