На Вінниччині розпочали підготовку до ювілею "визволення", хоча на державному рівні таке свято відсутнє

Новини Вінниці / На Вінниччині розпочали підготовку до ювілею "визволення", хоча на державному рівні таке свято відсутнє

На Вінниччині заздалегідь розпочали підготовку до свята, яке не входить до офіційного переліку щорічних днів пам’яті та днів пам’яті, що підлягають вшануванню як роковини з дня трагічних подій  у 2020 році. 75 річницю визволення у Другій світовій війні відзначатимуть у місті Жмеринка. що у Вінницькій області.

На Вінниччині заздалегідь розпочали підготовку до свята, яке не входить до офіційного переліку щорічних днів пам’яті та днів, що підлягають вшануванню як роковини з дня трагічних подій у 2020 році. 75-у річницю "визволення у Другій світовій війні" відзначатимуть у місті Жмеринка, що у Вінницькій області.

Про це повідомляє Жмеринка.City

«Начальник відділу по роботі з депутатами та громадськими організаціями Ірина Попік запросила представників Громадської ради до співпраці та спільного планування загальноміських заходів та подій. Зокрема, відзначення у цьому році 75-ї річниці визволення у Другій світовій війні, вшанування пам’яті визволителів та відзначення на достойному рівні ветеранів війни», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що 75-у річницю визволення України від нацистських окупантів відзначали 29 жовтня 2019 року, 75-у річниця з дня завершення Другої світової війни припадає на 2 вересня 2020 року. 8 травня 2020 відзначають День пам’яті та примирення (щорічний згідно з Указом Президента України від 24.09. 2015 року. 9 травня 2020  року - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Тобто цієї весни можна казати про 75-річчя саме перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

Марина Карабай

29 січня, 2020