На Вінниччині розпочали перевірку «скандального» Тростянецького спиртзаводу

Новини Вінниці / На Вінниччині розпочали перевірку «скандального» Тростянецького спиртзаводу

Ще у 2019 році Вінницькою облдержадміністрацією розглядалось питання забруднення повітря атмосферними викидами з бардополів (спеціальних полів фільтрації, куди зливають барду, тобто, промислові відходи) Тростянецького спиртзаводу.

Кажуть, обіцяного три року чекають. У Тростянці, що на Вінниччині, дочекалися скоріше. Державні екоінспектори почали перевірку місцевого спиртозаводу, відходи якого забруднюють, по словам жителів селища, навколишнє середовище. 

Ще у 2019 році Вінницькою облдержадміністрацією розглядалось питання забруднення повітря атмосферними викидами з бардополів (спеціальних ділянок фільтрації, куди зливають барду, тобто, промислові відходи) Тростянецького спиртзаводу.

На засіданні було прийнято рішення та підготовлено листи від імені ОДА до державного підприємства «Інститут екогігієни і токсикології імені Л.І.Медведя» з проханням здійснити додаткове дослідження викидів в атмосферне повітря від бардополів, оскільки у Вінницькій області відсутня сертифікована лабораторія для проведення замірів забруднюючих речовин, що виділяються в процесі бродіння стоків на бардополях.

І ость вже 11 лютого прес-служба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області повідомила про початок перевірки ДП «Тростянецький спиртовий завод».

«Державна екологічна інспекція на виконання доручення Премʼєр-міністра України від 29.01.2020 № 2777/1/1-20 стосовно здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, 11 лютого розпочала позапланову перевірку ДП «Тростянецький спиртовий завод»