На Вінниччині розпочали перевірку інформації по особі, яка вважає себе потерпілою «від торгівлі людьми»

Новини Вінниці / На Вінниччині розпочали перевірку інформації по особі, яка вважає себе потерпілою «від торгівлі людьми»

В райцентрі на Вінниччині молодій людини доведеться пройти довгу та неприємну процедуру, щоб отримати статус особи  «постраждалої від торгівлі людьми». З цього приводу в Хмільнику вже зібрали міжвідомчу комісію, посадовці обговорили питання  допомоги та соціального супроводу заявнику та перевірки інформації щодо злочину, жертвою якого він чи вона стала.

В райцентрі на Вінниччині молодій людини доведеться пройти довгу та неприємну процедуру, щоб отримати статус особи «постраждалої від торгівлі людьми». З цього приводу в Хмільнику вже зібрали міжвідомчу комісію, посадовці обговорили питання допомоги та соціального супроводу заявнику та перевірки інформації щодо злочину, жертвою якого він чи вона стала.

Про це повідомляють офіційні джерела.

З етичних міркувань ні імені, ні статі – хлопець це чи дівчиина - не називають. В інформації зазначено, що «20-річна особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, звернулася із заявою до Хмільницької районної державної адміністрації» з проханням надати їй відповідний статус.

З цього приводу відбулося засідання районної міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника голови Хмільницької райдержадміністрації Миколи Чикотуна.

«В ході роботи було обговорено питання надання допомоги, соціального супроводу особи, відповідно до проведеної оцінки потреб, зробленої Жданівською сільською радою. Також обговорено питання організації і взаємодії щодо належного збору та перевірки інформації, отриманої від особи під час співбесіди та подальшого надання відповідних матеріалів в Міністерство соціальної політики України для розгляду», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що така складна процедура правомірна. Від перевірки звільняються лише ті, хто є цивільним позивачем у кримінальному провадженні по торгівлі людьми. Також більш проста процедура отримання статусу передбачена для потерпілих на території інших держав, злочин проти яких підтверджено результатами розслідування відповідних органів цієї держави.

Марина Карабай

24 січня, 2020